Venituri asimilate salariului

Articol publicat in data de: 09 Mai 2022
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice
 

Situatie de fapt:

Societate inregistrata in scopuri de TVA, platitor de impozit pe venit micro desfasoara activitate de organizare de targuri, expozitii si congrese atat in tara cat si in strainatate. Pentru organizarea acestor evenimente incheie contract de prestari servicii cu o societate pentru suport tehnic pe perioada desfasurarii targurilor – pregatire materiale si dotari pentru transport, montaj stand, amenajare, etc.

In contractul de prestari servicii valoarea este compusa din doua sume: o suma fixa de X lei, reprezentand pretul serviciului prestat si suplimentar beneficiarul se obliga sa suporte indemnizatia de deplasare, compusa din diura si cazare, modalitatea de plata fiind, factura de servicii prin virament bancar, iar cheltuielile de deplasare numerar. Aceste sume sunt destul de mari, de ex. cu ocazia unui astfel de eveniment are atasat langa factura un decont de cheltuiei in valoare de 1600 EUR si 50 lei, 1 zi diurna interna = 50 lei, 8 zile diurna externa 700 EUR si cazare hotel 8 nopti = 900 EUR.

Intrebare:

Se poate acorda diurna si deconta cheltuieli de deplasare in cazul in care persoana nu este salariat

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Potrivit prevederilor Art. 76, alin. 3) din Codul fiscal, avantajele in bani si in natura primite de la terti, ca urmare a relatiei contractuale intre parti sunt asimilate venitului din salarii

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Monica Predescu

Articol scris de catre Monica Predescu, in data de 09/05/2022.

Prin înfiinţarea unei societăţi de contabilitate am avut ocazia sa încep practicarea activităţii de contabilitate în urmă cu 25 de ani luând astfel parte la începutul şi la dezvoltarea acestui domeniu în România. Cei peste 500 de clienţi pe care i-am avut în această perioadă, au desfăşurat activităţi în foarte multe domenii, unele colaborări cu aceştia durând de peste 15 ani.

Vezi toate articolele scrise de Monica Predescu