Vanzarea de beton concasat reprezinta venit din constructii?

Articol scris in data de: April 1, 2019

Situatie de fapt:

O societate de constructii se ocupa si de demolarea cladirilor. In urma procesului de demolare a constructiilor rezulta beton brut, care ramane in proprietatea executantului, beton care se concaseaza si se vinde ca ,,beton concasat rezultat din demolarea constructiilor”.

Intrebare:

Veniturile din vanzarea de beton concasat intra in cifra de afaceri (prin folosirea codului CAEN 2369) realizata din constructii si ca atare se beneficiaza de facilitatea fiscala conform OUG 114/2018?

Vanzarea de beton concasat reprezinta venit din constructii

In detalierea codurilor CAEN pusa la dispozitie pe site-ul oficial al registrului comertului se prevede ca pentru incadrare in codul CAEN 2369 – Fabricarea altor articole din beton, ciment şi ipsos este necesar ca societatea sa fabrice efectiv produse din beton, cum ar fi statui, mobilier, ghivece etc.

Opinia noastra este ca vanzarea betonului concasat nu poate fi incadrata in codul CAEN 2369 si nu intra in cifra de afaceri realizata din constructii, necesara pentru aplicarea facilitatilor fiscale.

Reglementare:

OUG 114/2018

Distribuie pagina
Ioana-Camelia Sprivac

Articol scris de catre Ioana-Camelia Sprivac, in data de April 1, 2019.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostiinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana-Camelia Sprivac

Nu ai gasit ce cautai?