Login
Inregistrare
Recuperare parola
In caz ca ai uitat parola, introdu in campul de mai jos adresa de email si se va trimite un email cu link pentru resetarea parolei.
Abonare newsletter zilnic!
Facturi emise de cantina pentru produse cu cote diferite de TVA
Monica Predescu
Valabil la 28 Mai 2019
Situatie de fapt:
Un SRL are cod CAEN 5610 iar activitatea concreta consta in detinerea unei cantine si servirea de produse gatite, sucuri, cafea. Societatea detine un spatiu de servire a mesei cu o capacitate foarte mare dar le da clientilor si posibilitatea de a lua produsele „la pachet”.
SRL-ul a incheiat un contract cu un client care isi trimite angajatii sa manance la cantina in limita a 11 lei/zi. In limita celor 11 lei angajatul poate sa ia produse cu cota de TVA 5%, 9% sau 19%. Cand fiecare angajat mananca, i se elibereaza bon nefiscal. Cantina deserveste un numar mare de persoane iar angajatii clientului mentionat reprezinta o mica parte din persoanele servite zilnic
La finalul lunii, pe baza unui tabel justificativ, emite factura clientului.
Intrebare:
Cu ce cota de TVA se emite factura catre clientul societatii din speta?
Consideram ca este imposibil sa se delimiteze pentru fiecare angajat cat consuma cu fiecare cota de TVA. De asemenea este imposibil de urmarit daca angajatii mananca la cantina sau iau mancarea „la pachet”
In aceasta situatie vom avea in vedere intentia urmarita de parti. Pe de o parte cantina urmareste sa serveasca mancare in locatia sa iar din alt punct de vedere angajatorul urmareste sa asigure o masa pe zi pentru angajatii sai.
Avand in vedere toate aspectele mentionate mai sus, consideram ca sunt vizate produse vandute cu cota de 5%. Din acest motiv factura emisa va fi cu TVA 5%.
Reglementare:
Cod Fiscal:
Facturi emise de cantina pentru produse cu cote diferite de TVA
Articol scris in data de: 28 Mai 2019
Autor: Monica Predescu
Situatie de fapt:
Un SRL are cod CAEN 5610 iar activitatea concreta consta in detinerea unei cantine si servirea de produse gatite, sucuri, cafea. Societatea detine un spatiu de servire a mesei cu o capacitate foarte mare dar le da clientilor si posibilitatea de a lua produsele „la pachet”.
SRL-ul a incheiat un contract cu un client care isi trimite angajatii sa manance la cantina in limita a 11 lei/zi. In limita celor 11 lei angajatul poate sa ia produse cu cota de TVA 5%, 9% sau 19%. Cand fiecare angajat mananca, i se elibereaza bon nefiscal. Cantina deserveste un numar mare de persoane iar angajatii clientului mentionat reprezinta o mica parte din persoanele servite zilnic
La finalul lunii, pe baza unui tabel justificativ, emite factura clientului.
Intrebare:
Cu ce cota de TVA se emite factura catre clientul societatii din speta?
Consideram ca este imposibil sa se delimiteze pentru fiecare angajat cat consuma cu fiecare cota de TVA. De asemenea este imposibil de urmarit daca angajatii mananca la cantina sau iau mancarea „la pachet”
In aceasta situatie vom avea in vedere intentia urmarita de parti. Pe de o parte cantina urmareste sa serveasca mancare in locatia sa iar din alt punct de vedere angajatorul urmareste sa asigure o masa pe zi pentru angajatii sai.
Avand in vedere toate aspectele mentionate mai sus, consideram ca sunt vizate produse vandute cu cota de 5%. Din acest motiv factura emisa va fi cu TVA 5%.
Reglementare:
Cod Fiscal: