Acordare facilitati in industria agroalimentara

Articol publicat in data de: 30 Mai 2022
Categorii: Resurse Umane
 

Intrebare:

1. SC realizeaza in prezent venituri din productia de produse de panificatie 65% din cifra de afaceri si din alta activitate 35% din cifra de afaceri. Societatea are caen principal 5521, dar are autorizat caen 1071.In cursul anului 2021 a avut venituri doar din productia de produse de panificatie, activitatea pe caen 5221 a inceput din ianuarie 2022.

Este obligata sa majoreze salariul la 3000 lei pentru toti salariatii societatii?

Avand in vedere procentele din cifra de afaceri, poate aplica facilitati?

Observam ca nu se face mentiune referitoare la cifra de afaceri pentru societatile existente, cum e in cazul facilitatilor din constructii: Pentru societățile comerciale existente la data de 1 ianuarie al fiecărui an care au avut o cifră de afaceri din activitățile menționate la lit. a) realizată cumulat pe anul fiscal anterior de peste 80% inclusiv, facilitățile fiscale se vor acorda pe toată durata anului în curs.

2. cod CAEN 10: Industria alimentară;

b) angajatorii realizează cifră de afaceri din activităţile menţionate la lit. a) în limita a cel puţin 80% din cifra de afaceri totală. Pentru angajatorii nou-înfiinţaţi, respectiv înregistraţi la registrul comerţului/înregistraţi fiscal începând cu luna iunie 2022, cifra de afaceri se calculează cumulat de la data înregistrării, inclusiv luna în care se aplică scutirea, iar pentru angajatorii existenţi la data de 1 iunie 2022 se consideră ca bază de calcul cifra de afaceri realizată cumulat de la începutul anului, respectiv cumulat de la data înregistrării în cazul celor constituiţi/înregistraţi în perioada cuprinsă între începutul anului şi data de 1 iunie 2022, inclusiv luna în care se aplică scutirea. Pentru angajatorii existenţi la data de 1 ianuarie a fiecărui an ulterior datei de 1 iunie 2022, cifra de afaceri din activităţile menţionate la lit. a) se calculează cumulat pentru perioada corespunzătoare din anul curent, inclusiv luna în care se aplică scutirea.

 

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Conform Legii nr. 135/2022, prin derogare de la prevederile art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, pentru angajatii societatilor din sectorul agricol si in industria

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Mariana Bunta

Articol scris de catre Mariana Bunta, in data de 30/05/2022.

Pot spune despre mine că domeniul resurselor umane și activitățile adiacente acestuia reprezintă un real interes și pasiune, acest lucru dovedindu-se și din experiența de peste 17 ani pe care o am în acest domeniu, mai ales în firme de producție sau în firme de contabilitate.

Vezi toate articolele scrise de Mariana Bunta