Asiguratii care au fost incadrati in grupele I si II de munca, beneficiaza de reducerea varstei de pensionare

Articol publicat in data de: 16 Iunie 2021
Categorii: Resurse Umane
 

Situația de fapt:

Angajatorul doreste sa fac adresa catre o Casa Judeteana de Pensii si sa ma interesez daca un anumit salariat are calitatea de pensionar in sistemul public de pensii. Mentionez ca salariatul (barbat), nu intruneste conditiile de pensie limita de varsta, nu a solicitat angajatorului intocmirea dosarului de pesnionare, nu a solicitat niciun fel de adeverinte, dar lucrand anterior in grupa de m-ca superioara (mentiune in carnetul de m-ca), ar putea, la cerere, sa iasa la pensie cu reducerea varstei.

Intrebare:

Tinand cont de GDPR si de legislatia actuala care inca le permite salariatilor din companiile de stat, sa cumuleze pensia cu salariul, sunt eu in drept sa ma interesez de situatia lui personala?

In baza raspunsului Casei de Pensii, pot inceta CIM in temeiul 56(1) lit.c?? Daca da, in situatia lui sunt inca 100 de salariati (toti cu grupe de m-ca mentionate in carnetele de munca).

Faptul ca se doreste a afla doar situatia lui, ar putea fi interpretat ca o incalcare a egalitatii de sanse si tratament (discriminare)?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Catre Casa Nationala de Pensii Publice, se pot adresa doar asiguratii, sau in cazul in care asiguratii nu au posibilitatea de a relationa direct, se pot imputernici terte persoane doar cu procura a

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Andrei Clisu

Articol scris de catre Andrei Clisu, in data de 16/06/2021.

Imi place sa lucrez cu oamenii si sa fiu inconjurat de ei. Din aceste considerente am ales drumul pe care am pornit acum mai bine de 10 ani de zile, cel de Inspector Resurse Umane si expert salarizare. Sunt o persoana care mereu a cautat calea de mijloc dintre angajator si angajat, astfel incat toti cei implicati in rapoarte de munca/salarizare sa beneficieze de cea mai buna consultanta in domeniu, si nu numai.

Vezi toate articolele scrise de Andrei Clisu