Contabilitatea Sediul permanent din Strainatate– consolidarea contabilitatii la Societatea din Romania

Articol publicat in data de: November 18, 2019
Categorii: Contabilitate
 

Situatie de fapt:  

Societate din Romania are un sediu permanent in Germania (santier de constructii). Sediul permanent din Germania trebuie sa conduca propria contabilitate conform reglementarilor contabile utilizate de catre societatea din Romania de care apartine, astfel incat societatea din Romania sa poata intocmi situatii financiare si raportari contabile care sa includa si activitatea sediului permanent din Germania.  

Din acest motiv, pentru organizarea contabilitatii, sediul permanent trebuie sa utilizeze aceleasi principii, reguli si politici contabile adoptate de catre societatea din Romania si sa intocmeasca o balanta analitica utilizand conturile din conform O.M.F.P. nr. 1802/2015.

In fapt, sediu permanent din Germania care apartine persoanei juridice din Romania este obligat sa organizeze evidenta contabila conform legislatiei in vigoare in statul respectiv. In acest caz, contabilitatea respectiva se organizeaza conform legislatiei contabile din Germania, in euro, pentru toate operatiunile economice desfasurate in Germania.

De asemenea, sediul permanent din Germania trebuie sa aplice regulile fiscale din statul in care isi desfasoara activitatea.

Din Germania se primeste o balanta lunara intocmita conform sistemului contabil german. 

Intrebare:

In aceasta situatie cum se face preluarea elementelor din balanta sediului permanent in balanta societatii din Romania si la ce termene: lunar, trimestrial, anual?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Potrivit reglementarilor in vigoare, in cazul unui sediu permanent (subunitate fara personalitate juridica, care apartine unei persoane juridice cu sediul in Romania), contabilitatea trebuie organi

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Acces gratuit timp de 7 zile și posibilitatea de a ne trimite o speță!
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Simona Jurescu

Articol scris de catre Simona Jurescu, in data de November 18, 2019.

In anul 2002 ca urmare a dezvoltarii constante a societatii de contabilitate SC Excelcont SRL, apare oportunitatea infiintarii unei sucursale in Timisoara. Din acel an sucursala din Timisoara este condusa si organizata de doamna Jurescu Simona.

Vezi toate articolele scrise de Simona Jurescu