Delegare / detasare din Romania in Germania

Articol publicat in data de: 19 Septembrie 2022
Categorii: Resurse Umane
 

Situatie de fapt:

SRL H cu obiect de activitate 1392, Fabricarea de articole confectionate din textile (cu exceptia imbracamintei si lenjeriei de corp) platitoare de TVA si impozit pe veniturile microintreprinderilor, are urmatoarele legaturi: Grupul I detine— > H Ag care este asociat la SRL H — firma I DE, aici vor merge angajatii (membru al I Group) va cumpara de la SRL H servicii (angajare de personal —- care va fi delegat sau detasat la I DE, nu stim sigur daca ni se impune una sau alta.

Personalul care va fi delegat sau detasat va avea inclusa cazarea, masina pe teritoriul Germaniei + transport Romania – Germania, platite acolo de firma I DE.

Munca stabilita spalat, curatat masini.

Se doreste ca personalul sa mearga de saptamana viitoare, deci este personal recrutat pentru serviciul acesta, avand obiectul de activitate de mai sus, avem voie? Ce servicii putem sa facturam la firma I DE?

Intrebare:

1. In ce conditii se poate face delegarea (4 luni intr-un ciclu de 12 luni) sau detasarea (6 luni + inca 6 cu acordul salariatului – daca depaseste 180 de zile in Germania trebuie sa plateasca 500 de euro pe luna asigurari sociale)?

2. Acte necesare delegare/ detasare: noi stim de A1/DA1…. la detasare suntem obligati sa avem formularul A1, nu stim in ce conditii si cat dureaza obtinerea lui.

3. Se poate face in prima faza o delegatie de 60 zile calendaristice, pana obtinem formularul A1? Ce se intampla daca persoana sta mai mult de 2 luni in delegatie?

4. In ce conditii intram la detasare transnationala contractul de prestarii servicii va fi cu SRL H si firma I DE

5. Se platesc taxe si in Germania, daca da in ce conditii? La fiecare reintoarcere? In Germania platim taxe daca persoana depaseste 6 luni (180 de zile pe teritoriul Germaniei) – 500 euro pe luna /persoana – asigurari sociale. La delegatie nu platim nimic acolo?

6. In contextul legii nr. 72/2022 din mai 2022, la o incadrare de 700 euro brut si restul sa fie sub forma de diurna in cazul delegarii sau indemnizatie de detasare in cazul detasarii, care sunt taxele?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Asa cum bine cunoastem, locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegarea sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Mariana Bunta

Articol scris de catre Mariana Bunta, in data de 19/09/2022.

Pot spune despre mine că domeniul resurselor umane și activitățile adiacente acestuia reprezintă un real interes și pasiune, acest lucru dovedindu-se și din experiența de peste 17 ani pe care o am în acest domeniu, mai ales în firme de producție sau în firme de contabilitate.

Vezi toate articolele scrise de Mariana Bunta