Programul de lucru al angajatilor poate fi stabilit doar prin regulamentul de ordine interioara?

Articol publicat in data de: 06 Mai 2020
Categorii: Resurse Umane
 

Situatie de fapt:

La o societate comercială cu 11 salariați, cu profil comert en detail, programul de lucru este non stop, se lucreaza în ture, in zilele de sărbătoare legala, în weekend, noaptea, iar la sfârșitul lunii salariații au si ore suplimentare (se respecta pauză de 48 h).

Pentru ca nu li se acordă zile libere salariaților, pentru munca prestata li se acorda sporuri (de weekend, de zile libere, de noapte, de ore suplimentare). Programul de lucru precum si acordarea sporurilor sunt specificate in regulamentul de ordine interioară, fiecare salariat a semnat de luare la cunoștință.

Intrebare:

Daca este specificat in regulamentul de ordine interioară programul de lucru de mai sus si sporurile acordate, este nevoie si de acordul fiecărui salariat pentru pentru prestarea muncii în zilele de weekend si sarbatori legale, precum si acordul pentru ore suplimentare, sau e suficient ca au luat la cunostinta Regulamentul de ordine interioara?

Trebuie întocmită si o decizie a administratorului pentru munca in zilele libere?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Simpla mentionare in Regulamentul de Ordine Interioara si aducerea la cunostinta salariatilor a prevederilor privitoare la prestarea de ore suplimentare, nu absolva angajatorul de obligatia respect

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Andrei Clisu

Articol scris de catre Andrei Clisu, in data de 06/05/2020.

Imi place sa lucrez cu oamenii si sa fiu inconjurat de ei. Din aceste considerente am ales drumul pe care am pornit acum mai bine de 10 ani de zile, cel de Inspector Resurse Umane si expert salarizare. Sunt o persoana care mereu a cautat calea de mijloc dintre angajator si angajat, astfel incat toti cei implicati in rapoarte de munca/salarizare sa beneficieze de cea mai buna consultanta in domeniu, si nu numai.

Vezi toate articolele scrise de Andrei Clisu